BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaKonjicSvijetVijesti

BRZA REAKCIJA POLICIJE Lišene slobode osobe osumnjičene za napad u Stocu

Stolac, 9. april 2024. godine: Povodom događaja u mjestu Masline – Stolac, gdje je u noći 07./08. aprila 2024. godine došlo do napada više maskiranih NN osoba na četvoricu mladića iz Stoca, poduzete su sve potrebne istražne radnje u cilju otkrivanja počinitelja i utvrđivanja svih okolnosti ovog incidenta. – saopćeno je iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nakon naloga tužitelja, službenici MUP-a HNK PU Čapljina obavili su uviđaj lica mjesta, te izvršili izuzimanje svih tragova i kamera video nadzora koji bi mogli poslužiti identifikaciji napadača i vozila koja su koristili.

Intenzivnim radom na ovom slučaju, pripadnici MUP-a HNK su dana, 9. aprila 2024. godine identificirali i lišili slobode nekoliko osoba za koje postoji sumnja da su sudjelovale u napadu. Također su utvrđeni vlasnici-korisnici četiri vozila koja se dovode u vezu s ovim incidentom.

Službenici MUP-a HNK, pod nadzorom Tužilaštva HNK, nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u cilju otkrivanja svih počinitelja i utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela. Cilj je da se svi počinioci procesuiraju u skladu sa zakonom.

Slični članci

Back to top button