BiHBiznisDruštvoHercegovinaPrivredaSvijetTurizamVijesti

Prvim letom iz Beograda u Mostar dolazi Vučić

Aerodrom Mostar je završio uređenje vanjskog i unutrašnjeg izgleda i privodi kraju pripreme za početak poslovnog uspona koji će obilježiti otvaranjem novih aviolinija od 15. aprila svečanom uspostavom leta između Mostara i Beograda.

Vanjski izgled zgrade dobio je potpuno novu vizuru, te je moderan izgled poprimio i unutrašnji dio objekta u što se uvjerila ekipa portala Klix.ba obilaskom mostarskog aerodroma, gdje nam je direktor Marko Đuzel kazao da se pripreme za početak nove poslovne ere privode kraju.

“Završeno je 90 posto radova koji su obuhvatili uređenje enterijera, eksterijera i parkinga, te nam za par dana još trebaju biti isporučene neke stolice čime će ta priča biti zaokružena u potpunosti. Mogu reći da sam zadovoljan urađenim poslom po pitanju uređenja u što smo investirali oko 100 hiljada KM. Što se tiče priprema za otvaranje novih avionskih linija to je sve tehnički završeno, tako da nam samo ostaje još čekati početak letova”, rekao je Đuzel.

Marko Đuzel (Foto: G. Š./Klix.ba)

Marko Đuzel (Foto: G. Š./Klix.ba)

Otvaranje novih avionskih linija trebalo bi potpuno promijeniti poslovnu sliku mostarskog aerodroma.

Prvi avion iz Beograda bi trebao sletjeti na mostarsko tlo u 14:30 sati, a svečani let je rasprodat za delegaciju Srbije koja će prema ranijoj najavi na čelu sa predsjednikom susjedne države Aleksandrom Vučićem ozvaničiti redovne aviolinije između ova dva grada i prvim letom stići na svečano otvaranje jubilarnog 25. Međunarodni sajam privrede u Mostaru.

“Drugi redovni let između Mostara i Beograda je 19. aprila, a nakon toga slijedi otvaranje italijanske rute i ostalih aviolinija. Tako da mi od 1. maja trebamo imati 14 redovnih letova sedmično i četiri do pet chartera, što znači da ćemo imati oko 20 letova sedmično”, kazao je prvi čovjek mostarskog aerodroma.

Foto: G. Š./Klix.ba

Foto: G. Š./Klix.ba

Podsjeća da se redovne aviolinije uspostavljaju, pored Zagreba i Beograda, za Minhen, Rim, Veronu i Bari, te da imaju dogovorene chartera letove za Irsku i Siciliju tokom ljetne sezone.

Đuzel nam kaže kako očekuje da će tokom ove godine mostarski aerodrom ostvariti dolazak oko 40 hiljada putnika, što će biti duplo više nego lani, te da će se rast broja letova i putnika nastaviti dalje.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button