DruštvoKonjicKulturaVijesti

Konjički gimnazijalci uspješni na Dvanaestoj kantonalnoj olimpijadi njemačkog jezika

U subotu, 16. marta 2024. godine održano je Dvanaesto kantonalno takmičenje pod nazivom Olimpijada njemačkog jezika (Deutscholympiade 2024) u SMŠ Sestara milosrdnica u Mostaru. Učenici JU Srednja škola Konjic, pod mentorstvom profesora Mehmeda Repovca i profesorice Neire Međedović-Salihović, ponovo su postigli izuzetne rezultate.

Nađa Alihodžić, učenica trećeg razreda matematičko-informatičke gimnazije, osvojila je treće mjesto u okviru nivoa B2. Iva Anđelić, učenica prvog razreda iste gimnazije, zauzela je peto mjesto na nivou A1, dok je Harun Lapo, učenik drugog razreda, osvojio četvrto mjesto u nivou B1.

Organizator takmičenja bilo je Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine (BHDLV) – ogranak HNK-a u saradnji sa Goethe-Institutom iz Sarajeva. Takmičenje je podržao Zavod za školstvo Mostar, Pedagoški zavod Mostar, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Srednja medicinska škola Sestara milosrdnica.

Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu i zahvaljujemo se organizatorima na ukazanoj prilici. – saopćeno je iz Srednje škole Konjic.

Slični članci

Back to top button