BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

Najava velikog derbija Druge lige FBiH: FK Klis – NK Ljubuški

U subotu i nedjelju 16. i 17. marta utakmicama 16. kola počinje drugio dio sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa Jug. Veliki derbi na startu proljetnog dijela sezone se igra u Buturović Polju, gdje se sastaju dvije ekipa s vrha tabele, domaći drugoplasirani FK Klis i NK Ljubuški, koji imaju po 29. bodova.

Pred ovaj veliki derbi obratili smo se bh. fudbalskoj legendi Nedimu Nini Kudri, šefu stručnog štaba hercegovačkog Hofenheima.

-Kako ocjenjujete pripreme za proljetni dio sezone na drugoligaškom Jugu?

-„S urađenim pripremama sam prezadovoljan, mislim da smo dobro radili i mislim da smo spremni za početak prvenstva, radili smo na terenu u Konjicu, povremeno u Jablanici gdje smo imali odlične uslove. Imali smo pet pripremih utakmica, tako da su svi igrači mogli pokazati koliko mogu i da li zaslužuju biti u užoj konkurenciji za prvih 11”, riječi su Nedima Kudre.

-Koja su Vaša očekivanja pred utakmicu prve dvije ekipe Druge lige FBiH, grupa Jug?

-„U nedjelju nam dolazi NK Ljubuški, veoma kvalitetna ekipa. U prvom dijelu prvenstva smo ih pobijedili u Ljubuškom. Imaju par pojedinaca na koje moramo obratiti pažnju. Moji igrači su svjesni koliko bi nam ta pobjeda značila i da bi nam šanse za odbranu titule bile puno veće. Spremni smo za nedjelju i jedva čekamo da utakmica počne.

Aid Kudra se oprašta od FK Klisa u nedjelju, pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nam pomognu da ispratimo Aida na način koji je zaslužio“, kazao je Nedim Nino Kudra, šef struke FK Klisa i fudbalska legenda koji je karijeru počeo u FK Igmanu, potom u FK Veležu, FK Željezničaru, NK GOŠK- u, FK Turbini, FK Klisu…

Ismet Nimanović

Slični članci

Back to top button