DruštvoHercegovinaVijesti

SJEVERNI ULAZ U MOSTAR Započeti radovi na postavljanju semafora

Sjeverni ulaz u Mostar, odnosno raskrižje magistralne ceste M-17 sa sjevernim ulazom u Mostar, već godinama je crna saobraćajna tačka ovoga grada. Nebrojene saobraćajne nesreće i ogromni zastoji tokom ljetne sezone kada su gužve na ulazu i izlazu povećane izazvale su znatne štete. Ova lokacija odnijela je nekoliko života, a nastala je i velika materijalna šteta na brojnim vozilima.

Kako je ranije najavljeno, počeli su radovi na postavljenju semafora na raskrižju magistralne ceste M-17 sa sjevernim ulazom u Mostaru.

“Postavljanje semafora će poslužiti kao signalizacija prije početka radova koji bi ovo problematično čvorište trebali dugoročno riješiti”, saopćili su iz Grada Mostara s informacijom da je u ponedjeljak 11.marta započeto postavljanje semafora.

U suradnji sa Gradom Mostarom, JP Ceste FBiH izradilo je najbolje provedivo tehničko rješenje na sjevernom izlazu iz Mostara. Radi se o rješenju raskrižja u dvije razine, s tunelom za promet koji ide iz urbanog dijela Mostara prema Sarajevu te kružni tok u razini postojećeg raskrižja s posebnom trakom za lijevo skretanje za novi poslovni objekt pored željezničke pruge.

Rok za završetak radova, kao i datum početka radova na stalnom rješenju zasad nije poznat.

Slični članci

Back to top button