BiHSportVijesti

Određena službena lica za 22. kolo Premijer lige BiH,evo ko sudi na Koševu

Za predstojeće mečeve 22. kola WWin lige Bosne i Hercegovine, Nogometni savez BiH objavio je raspored sudaca. Utakmice će se igrati tokom tri dana, počevši od subote, a završetak je predviđen za ponedjeljak.

Sarajevo i Igman će na Koševu odmjeriti snage u subotu 9. marta u 18:30 sati. Na ovoj utakmici glavni sudac bit će Miloš Gigović iz Gradiške, s pomoćnicima Sretenom Udovičićem iz Prijedora i Davorom Vukašinovićem iz Rogatice, dok će ulogu četvrtog suca preuzeti Luka Bilbija iz Prijedora.

Derbi između Zrinjskog i Borca, koji je na programu u nedjelju u 19 sati, povjeren je Irfanu Peljti iz Sarajeva. Na terenu će mu pomagati Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Amir Kadić, također iz Sarajeva, dok će ulogu četvrtog suca preuzeti Ermin Sivac iz Zenice.

Subotnji program otvara susret između Širokog Brijega i Sloge, koji će se igrati u Čitluku s početkom u 13 sati. Glavni sudac bit će Dragan Petrović iz Banja Luke, s pomoćnicima Aleksandrom Cmiljanićem iz Laktaša i Jurom Musom iz Čitluka, dok je za četvrtog suca zadužen Mateo Musa iz Čitluka.

Istog dana, u 16 sati, GOŠK će se susresti s Posušjem, a utakmicu će suditi Darko Gedžić iz Brčkog, uz asistenciju Marka Perića i Davora Belje iz Mostara. Četvrti sudac je Dražen Marić iz Bijeljine.

Nedjeljni program, pored derbija u Mostaru, uključuje i susret Zvijezde 09 i Željezničara u Ugljeviku, koji počinje u 14 sati. Glavni sudac je Elvedin Topuzović iz Tuzle, a asistirat će mu Amer Macić iz Mostara i Tarik Mulasmajić iz Tešnja. Četvrti sudac bit će Sabrija Topalović iz Zenice.

Kolo zatvara ponedjeljak, kada Velež u Mostaru dočekuje Tuzla City u 18 sati. Sudit će Antonio Tomić iz Kreševa, uz pomoć Josipa Čolića iz Kupresa i Davora Maksimovića iz Doboja. Frano Jelić iz Širokog Brijega bit će četvrti sudac.

Slični članci

Back to top button