BiHDruštvoMagazinNVOSvijetVijesti

Dvije decenije Most-bro-a: I srce i duša za BiH

Most-Bro-a, jedna od najistaknutijih humanitarnih organizacija Bosanca i Hercegovaca u Danskoj danas slavi 20. rođendan. 

Kroz decenije, Most-Bro je postao sinonim za nesebičnu podršku i solidarnost sa našim sunarodnicima u domovini, pružajući neophodnu pomoć bolnicama, staračkim domovima, domovima zdravlja, javnim kuhinjama, borilačkim udruženjima, džamijama, mektebima, te raznim udruženjima građana.

Sve je počelo prije 20 godina, skromnim sastankom u jednom stanu u Brandeu, sa iskrenim nijetom da se ujedine sve humanitarne aktivnosti na teritoriji Danske. Danas, zahvaljujući predanosti naših članova, Most-Bro je postigao nevjerojatne rezultate.

Kroz godine, naši volonteri su bili neprocjenjivi, pružajući svoj rad na terenu sa neumornom predanošću. Njihova posvećenost omogućila je da svaka donacija bude dostavljena na vrijeme i na pravo odredište. Također, zahvaljujući našim članovima u Danskoj i širokoj mreži saradnika, uspjeli smo osigurati kontinuiranu podršku za naše humanitarne akcije.

Od našeg osnivanja 2004. godine, Most-Bro je donirao opremu u vrijednosti od 43.452.500 danskih kruna širom Bosne i Hercegovine, dopremajući je u preko 200 slepera. No, naša podrška ne završava samo na materijalnoj pomoći. Svaki mjesec šaljemo novčane priloge za liječenje bolesnih, pomoć nesrećnima i siromašnima. Za 20 godina našem narodu smo poslali 20.986.028 danskih kruna.  Najviše ovoga novca otišlo je za liječenje naših građana

Posebno se zahvaljujemo našim sunarodnicima koji žive u Danskoj, čiji su doprinosi kroz Most-Bro omogućili slanje ukupno 64.438.528 danskih kruna u našu domovinu.

“Danas slavimo 20 godina trajne predanosti, ali i gledamo u budućnost s istim nijetom i ciljem – pružiti podršku i olakšati život našim sunarodnicima u Bosni i Hercegovini.

Hvala svima koji su bili dio ove divne priče solidarnosti i pomoći”, saopćeno je iz ove organizacije.

Politički.ba

Slični članci

Back to top button