BiHSportVijesti

Aldin Ćeman u timu 21. kola Premijer lige BiH

Prema izboru Arena Sport BiH Aldin Ćeman golman Igmana je izborio je svoje mjesto u timu 21. kola Premijer lige BiH,kada je sjajnim odbranama sačuvao mrežu protiv ekipe Širokog Brijega u pobjedi Igmana od 1:0.

Bravo, Ćema!

Redakcija TV Arena Sport i kompanija WWin donose vam idealni tim 21. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

GOLMAN: Aldin Ćeman (Igman)

ODBRANA: Marin Galić (Željezničar), Branko Vrgoč (Posušje), Edin Cocalić (Željezničar), Srđan Grabež (Sloga)

VEZNI RED: Harun Karić (Željezničar), Mirzad Mehanović (Tuzla City), Amer Hiroš (Željezničar)

NAPAD: Ajdin Nukić (Tuzla City), Dario Pavković (Posušje), David Vuković (Borac)

Aldin Ćeman (Igman), kada ima svoj dan, prosto je nesavladiv. Tako je bilo i u duelu protiv Širokog Brijega, gdje je sačuvao vlastitu mrežu s nekoliko sjajnih intervencija i tako doprinio važnom trijumfu ekipe iz Konjica (1:0).

Marin Galić (Željezničar) je obilježio gradski derbi, ali i kompletno kolo. Rijetkost je da bek u tako važnoj utakmici postigne dva pogotka, a upravo je to učinio marljivi Galić. Odličan i u defanzivnim zadacima. Prema priznanju samog igrača, utakmica života.

Branko Vrgoč (Posušje) praktično bez greške odigrao je meč protiv Veleža (1:0). Pored njega nije se naigrao najopasniji napadač Rođenih Nermin Haskić, iskusni stoper (34) bez problema  je izlazio na kraj i sa ostalim ofanzivcima gostiju iz Mostara.

Edin Cocalić (Željezničar) bio je stub odbrane Plavih, dobrim dijelom zaslužan što su fudbaleri Sarajeva djelovali tako bezopasno na Grbavici. Pravovremenim reakcijama spriječavao je protivnika da ozbiljnije zaprijeti Željezničaru.

Srđan Grabež (Sloga) ponovo je bio jedan od istaknutijih pojedinaca u redovima dobojske ekipe. Na koncu je svom timu donio i zlata vrijedan bod protiv Zrinjskog, kada je poentirao u sudijskoj nadoknadi.

Harun Karić (Željezničar) se pokazao kao veliko pojačanje za Plave. U derbiju mnogo pretrčao, ginuo na terenu, bacao se na glavu, ali i pokretao brojne Željine akcije.

Mirzad Mehanović (Tuzla City) je igrač oko kojeg se sve vrti u premijerligašu iz Simin Hana. U pobjedi protiv Zvijezde 09 bio najistaknutijih pojedinaca, odličan nastup krunisao majstorskim pogotkom za konačnih 2:0.

Amer Hiroš (Željezničar) je predstavljen kao igrač koji bi mogao donijeti drugačiju klimu na Grbavicu. I zaista, ako je suditi prema njegovoj partiji na derbiju, riječ je o fudbaleru koji svojom vještinom i energijom pokreće cijeli tim. Da ne pominjemo maestralni pogodak iz slobodnog udarca kojim je lansirao Želju prema pobjedi.

Ajdin Nukić (Tuzla City) pružio je odličnu partiju protiv Zvijezde 09. Načeo mrežu gostiju pogotkom s bijele tačke, bio veoma opasan tokom cijelog susreta.

Dario Pavković (Posušje) prelijepim golom donio je pobjedu svom timu nad Veležom. Povreda je očito za njega sada stvar prošlosti, riječ je o napadaču koji donosi dimenziju više u igri Posušaka.

David Vuković (Borac) je mlada nada prvenstvenog lidera, a svijetlu budućnost najavio je u ubjedljivoj pobjedi protiv GOŠK-a (3:0). Pravim projektilom doveo je svoj tim u vodstvo, a i u ostatku meča demonstrirao rakošan talenat.

Slični članci

Back to top button