KonjicSportVijesti

Sanjin Ćulum pobjednik šahovskog turnira “Konjic open 2024”

Pobjednik 13. međunarodnog šahovskog rejting turnira “Konjic Opena 2024” je mladi tuzlanski FM Sanjin Čulum sa osvojenih šest bodova, 5 pobjeda i 2 remija.

Turski šahista FM Ozsakallioglu Okan je plasiran na drugoj poziciji. Na diobi 3-4 pozicije, sa po 5,5 poena, su turski IM Kamer Kayra i Muamer Mrnđić. Među nagrađenim su i FM Efim Muratović, FM Vladimir Bilić, FM Amir Hadžović, FM Sabahudin Buljubašić, Ramaj Ergit, Ivano Tomljanović, GM Emir Dizdarević i Domagoj Begić sa po 5 poena.

U sklopu turnira, održan je i brzopotezni turnir „Sjećanje na majstora Adija Kosovca“, uz učešče 76 igrača. Igralo se devet kola po Švicarskom sistemu za ubrzani šah. Prvi potez na turniru povukao je Safet Sarajlić, borac Armije BiH i podpredsjednik Udruženja “Neretvica – Pusti me da tečem”.

Pobjednik 13 IT blitz turnir “Sjećanje na majstora Adija Kosovca 2024” je Kamer Kayra IM iz Turske, drugoplasirani je Almir Hadžović FM (BiH ), a na treće mjesto plasirao se, takođe, turski FM Ozsaka Okan.

Na turniru “Konjic open 2024” najuspješniji konjička šahista bio je Muamer Mrnđić, koji je u konačnom poretku osvojio četvrto mjesto.

Turnir je održan povodom obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH i 3.marta Dana oslobođenja Konjica od fašizma, a pokrovitelj je bio Grad Konjic.

Slični članci

Back to top button