BiHCrna hronikaDruštvoVijesti

Sarajevo: Dvije osobe uhapšene zbog napada na policajce

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo protekle noći nastavili su sa redovnim aktivnostima u cilju suzbijanja kriminalnih radnji prilikom čega su uhapsili nekoliko osoba.

Prvog marta u 04:00 sata, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode lica P. E. i B. E. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

U saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo navodi se da su pomenuto krivično djelo izvršili na štetu policijskih službenika PU Novi Grad. O svemu je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a obojica su predata u nadležnost Granične policije BiH.

Istog dana su policijski službenici PU Novi Grad lišili slobode dvije malodobne osobe iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari” izvršeno na štetu KJKP “Gras”.

O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lica lišena slobode predata su u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, maloljetnici su otpušteni iz službenih prostorija.

U toku proteklog dana službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli su nula zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili su 293 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 167 vozača.

U saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo dodaje se i da je iz saobraćaja isključeno devet vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

klix.ba

Slični članci

Back to top button