BiHDruštvoKonjicMagazinVijesti

KAMPANJA: „Jedan karanfil – jedan hljeb za ženu Palestine”

Udruženje Žene za žene International, zajedno s Mrežom udruženja žena za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini, te Udruženje za pomoć i edukaciju žena “Žena za ženu” Konjic, provode kampanju prikupljanja novčane pomoći za žene Palestine pod nazivom: “Jedan karanfil – jedan hljeb za ženu Palestine!”, povodom obilježavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena, žele na taj način da pomognu i solidarišu se sa svim ženama Palestine.

Rat sa sobom nosi nasilje, ekstremne stresove, gubitak najbližih, migraciju, glad, gubitak ljudskog dostojanstva, iza sebe ostavlja iščašene generacije, duboke rane i traume.

Zato, povodom 8. marta, pozivamo sve da zajedno učinimo dobro djelo i pružimo podršku solidarnosti ženama u Palestini koje trpe strašne posljedice rata, navode iz organizacije.

Novčane donacije koje se prikupe u 100% iznosu će biti upućene organizaciji WEFAQ koja je osnovana 2010. godine, a od 7. oktobra 2023. radi na pružanju hitnog i vanrednog humanitarnog odgovora raseljenim porodicama s istoka guvernerata Rafah i sjevera Gaze prema skloništima na jugu Gaze.

Kako bi pružili psihološku i pravnu pomoć, WEFAQ je uveo telefonsku liniju za hitne slučajeve, uspostavio mehanizme i metode za rad s djecom u hitnim situacijama, priprema hitne pomoći i sigurne mehanizme evakuacije koji uključuju psihologe i socijalne stručnjake.

Kampanja prikupljanja novčane pomoći za žene Palestine će se odvijati u online formatu na društvenim mrežama uz organizaciju prodajnih sajmova i aktivnosti prikupljanja novčane pomoći u raznim gradovima BIH (Jablanica, Konjic, Mostar, Visoko, Kakanj, Vitez, Istočna Ilidža, Zavidovići, Zenica, Tešanj).

Kampanja traje od 15. 2. do 20. 3 .2024. i u tom periodu možete vršiti uplate.

Za uplate iz BiH:

UniCredit Bank BiH

Račun: 3386902246972620

Za uplate iz inostranstva:

UniCredit Bank BiH

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3386 9022 4697 252

Svrha uplate: Donacija za žene Palestine

Primalac:

Žene za Žene International

Alekse Šantića 2/3, 71000 Sarajevo

Udruženje za pomoć i edukaciju žena “Žena za ženu” Konjic povodom obilježavanja 8. marta, Dana žena i Sedmice rodne ravnopravnosti, a u svrhu dodjele nagrada, odnosno Plaketa “Žena inspiracija” i Plaketa “Organizacija inspiracija” dodjeljuje plakete za žene Konjica sutra, 3. marta 2024. godine, u restoranu “Vidikovac”, s početkom u 18:30 sati, gdje će biti organizovano i prikupljanje novčanih sredstava za žene Palestine.

Slični članci

Back to top button