BiHSportVijesti

MATCHDAY/ Zrinjski dočekuje Igman

Danas su na rasporedu tri utakmice WWin Premijer lige BiH u dva termina.

ŠIROKI BRIJEG – ŽELJEZNIČAR 13:00

Od 13:00 u Čitluku, Široki Brijeg će dočekati sarajevski Željezničar. U prošlom kolu, Široki Brijeg pod vodstvom trenera Skendera slavio je veliku pobjedu na Koševu rezultatom 1:3, gdje su pogađali Lukić, Kuprešak i rezervista Mišić. U Kup utakmici nakon jedanaesteraca, igrači Širokog Brijega slavili su u Olovu protiv Stupčanice. Široki Brijeg nema suspendovanih igrača za ovu utakmicu, osim što je stručni štab odlučio suspendovati iskusnog Dinu Ćorića nakon nesuglasica.

TUZLA CITY – POSUŠJE 13:00

U istom terminu, na Tušnju će se igrati utakmica između Tuzla Cityja i Posušja. Tuzla City je u posljednjem kolu poražena od Borca rezultatom 2:1, dok su u Kupu BiH izgubili od Veleža 3:2, tako da nije baš najbolje krenulo za novog trenera Slavka Petrovića. Posušje je u posljednjem kolu upisalo pobjedu protiv Zvijezde 09, gdje su pogađali Lučić i Boban za vrijedna tri boda.

ZRINJSKI – IGMAN KONJIC 15:00

Kolo se završava u Mostaru. Aktualni prvak Zrinjski će na svom terenu dočekati Igman Konjic. Zrinjski je u prošlom kolu podijelio bodove sa Željezničarom, dok je Igman upisao poraz od GOŠK Gabele. Utakmica je na rasporedu od 15 sati.

Raspored preostalih utakmica 20. kola PL BiH koje se igraju u nedjelju:

Tuzla City – Posušje (13,00 sati, Arena Sport)

Zrinjski – Igman Konjic (15,00 sati, Arena Sport)

Odigrani susreti 20. kola PL BiH:

GOŠK – Sloga 2:4

Zvijezda – Sarajevo 1:0

Velež – Borac 0:0

Slični članci

Back to top button