HercegovinaKonjicSportVijesti

Remi futsalera Konjica i Veleža u izuzetno uzbudljivom meču

U Sportskoj dvorani Konjic, u okviru 12. kola Prve futsal lige FBiH, grupa jug, sastali su se ekipe FK Konjic i FC Velež Mostar.

U veoma uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici rezultat je bio 6:6. Konjičani su zasigurno odigrali najbolju utakmicu u sezoni, bili veoma blizu drugog trijumfa u prvenstvu i ostaje žal za propuštenom prilikom da se ostvari pobjeda protiv veoma dobrog protivnika. Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Mostara, poveli sa 2:1, da bi potom domaći zaigrali izvanredno postigli četiri gola, poveli 5:2. Gosti se nisu predavali, isplatila im se upornost, tako da su u zadnjoj minuti meča poravnali na 6:6, što je bio i krajni rezultat ovog izuzetno zanimljivog meča.

Tri gola za Konjic postigao je izvanredni Omer Ćosić, za njim ni malo nije zaostajao kapiten Maid Graho koji je dao dva gola, dok je jedan gol za domaće djelo Senada Dizdarevića. Kod Veleža istakao se Haris Mezit sa tri gola, dva gola je dao Vedad Subašić, a jedan Benjamin Obradović.

FK Konjic – FC Velež 6:6 (Ćosić 11’ 18’ 33’, Graho 6’ 30’, Dizdarević 38’ – Mezit 7’ 37’ 38’, Subašić 34’ 39, Obradović 10’).

FK Konjic: Mujak, Dizdarević, Badžak, Graho, Ćosić, F.Macić, J.Macić, Mustafić, Omerović. Trener: Vedad Šabanović.

FC Velež: Ćesir, Kulak, Obradović, Čolakhodžić, Kljako, Ćupina, Maksumić, Mezit, Subašić, Ćemalović, Tinjak, Bešo, Alikadić.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Foto: E.N./Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button