DruštvoHercegovinaJablanicaVijesti

Ministar odbrane Zukan Helez posjetio Jablanicu povodom Dana općine Jablanice

U povodu Dana općine Jablanice, Zukan Helez, ministar odbrane u Vijeću ministara BiH, danas je posjetio ovu općinu, razgovarao sa načelnikom Damirom Šabanovićem, te se obratio na svečanoj sjednici općinskog vijeća.

Tim povodom Zukan Helez je objavio na svojoj službenoj FB stranici:

“Uistinu mi je zadovoljstvo bilo podijeliti sreću sa građanima Jablanice u povodu ovog posebnog dana za sve njene građane.

Činjenica da Jablanica svoj dan obilježava 22. februara na dan kada je oslobođena u Drugom svjetskom ratu, u sklopu četvrte neprijateljske ofanzive, govori da ovaj grad poštuje tekovine narodno – oslobodilačke borbe te njeguje političko, institucionalno i kulturološko naslijeđe antifašizma, može se reći kao i naša domovina Bosna i Hercegovina. Također, na ovaj dan ne smijemo zaboraviti i moramo se sjetiti svih šehida i poginulih boraca koji su dali najvrijednije što su imali, a to su njihovi životi kako bismo mi danas uživali u slobodi i sigurnosti u vlastitoj državi.

Pored antifašističkog naslijeđa, Jablanica je poznata po ljudima, najvećem bogatstvu ovog grada, čuvenom jablaničkom Granitu, bogatoj gastronomskoj ponudi, vrhunskim sportistima-reprezentativcima koju su nam toliko puta donijeli sreću i zadovoljstvo te prelijepoj prirodi i krajolicima.

Na mojim putovanjima za Hercegovinu, obavezno i redovno zastanem u Jablanici. Ono što je vidljivo meni, ali i svima koji prolazi ovuda, a što potvrđuju i zvanični podaci, je da Jablanica u posljednje vrijeme bilježi ekonomski napredak, rast i razvoj.

Uz čestitku svim građankama i građanima Jablanice povodom Dana općine, poželio sam im da nastave razvijati svoj grad oslanjajući se na svoje prirodne, ljudske, turističke i historijske potencijale”.

Slični članci

Back to top button