BiHDruštvoKonjicSvijetTurizamVijesti

Konjic nominovan za prestižnu nagradu ‘’Green Destinations Top 100 Stories’’

Među turističkim atrakcijama sa prepoznatljivim pričama i zelenim destnacijama značano mjesto na svjetskoj listi mogao bi zauzeti Konjic, jer ovaj bosanskohercegovački grad je nominovan za prestižnu nagradu “Green Destinations Top 100 Stories” za 2023. godinu.

Informaciju o nominaciji Konjica za ovu prestižnu nagradu na društvenim mrežama je podjelila turistička agencija“ Visit Konjic“ pozivajući svoje prtioce i građane BiH, te sve one koji smatraju da ovaj turistički potencijal naše zemlje zaslužuje nagradu, da glasaju za njega putem internet stranice.

“Ovo priznanje je svjedočanstvo posvećenosti destinacije održivom turizmu i njezinim nastojanjima da inovativnom praksom stvori naprednu zajednicu“, navode iz Agencije Visit Konjic.

Na stranici “Green Destinations Top 100 Stories” za 2023. godinu Konjic je opisan kao atraktivna destinacija u Bosni i Hercegovini, smještena u blizini popularnih turističkih mjesta kao što su Sarajevo, Mostar i Dubrovnik.

“Turisti mogu uživati u istraživanju gradskih povijesnih znamenitosti, kao što je obnovljeni Kameni most, uz sudjelovanje u aktivnostima na otvorenom kao što su planinarenje, kampiranje, rafting, vožnja kajakom i paragliding. Rijeka Neretva, poznata kao ‘božanstvo koje teče’, važan je turistički simbol Konjica. Nastaje u planinskim predjelima visoke Hercegovine tvoreći jedinstveni ekosustav. Rafting na rijeci Neretvi nudi uzbudljiva iskustva za početnike i iskusne avanturiste“, navodi Green Destinations.

Svake godine “Green Destinations Story Awards” priča inspirativne priče o održivosti destinacija širom svijeta, dijeleći dobre prakse i rješenja koja su implementirana na destinacije kako bi postale odgovornije u turizmu.

Da bi Konjic koji je opisan kao šarmantni gradić i nezaobilazna destinacija za svakog putnika, skriven među brdima, osvježen i umiven bistrinom rijeke, osvojio nagradu, odlučit će glasanja putem interneta.

Ukoliko želite biti dio ove priče i svoj glas povjeriti Konjicu, dovoljno je da otvorite poveznicu na ovom linku, koji vas vodi na stranicu glasanja, te upišite svoju e-poštu i kao svoju destinaciju odaberite Evropu. Nakon toga, u ponuđenim destinacijama pronaći ćete Konjic i time je vaše glasanje završeno.

Nagrade će biti uručene na pozornici tokom svečanosti dodjele nagrada Green Destinations Story Awards na godišnjoj ITB konferenciji u Berlinu u martu 2024. godine.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button