DruštvoKonjicNVOVijestiZabavaZanimljivosti

NVO VIPK: Dvadeset mladih iz Konjica uživalo na zimskom izletu na Jahorini

Konjic, 28. januar 2024. godineUdruženje mladih “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK) organiziralo je zimski izlet za dvadesetak mladih iz Konjica. Izlet je održan danas na planini Jahorini.

Momci i djevojke su se okupili u jutarnjim satima u Konjicu i krenuli put Jahorine. Nakon kratkog odmora, krenuli su u istraživanje planine.

Uživali u sankanju i grudvanju

Uživali su u zimskim aktivnostima, kao što su sankanje, grudvanje, šetnja po snijegu i druženje.

“Ovo je bilo fantastično iskustvo”, rekao je Anel, jedan od sudionika izleta. “Nikada nisam bio na Jahorini, a ovo je bilo savršeno vrijeme za zimski izlet. Sankanje je bilo nevjerojatno, a grudvanje je bilo puno zabave.”

“Ovo je bio odličan način da se opustimo i družimo”, rekao je Vedran, još jedan sudionik izleta. “Upoznali smo nove ljude i imali smo puno smijeha.”

Mladi posebno zadovoljni organizacijom izleta

“Udruženje je sve odlično organiziralo”, rekla je Azra Mezit, jedna od voditelja grupe. “Bili smo sigurni i zabavljali smo se cijelo vrijeme.”

Udruženje mladih “Volonteri i prijatelji konjičke regije” planira organizirati još sličnih izleta u budućnosti.

“Ovaj izlet je bio veliki uspjeh”, kazala je Semira Inajetović, predsjednica VIPK-a. “Planiramo organizirati još sličnih izleta u budućnosti kako bismo mladima pružili priliku da se zabave i upoznaju nove ljude.”

O Udruženju VIPK

VIPK je omladinsko udruženje u sastavu Vijeća mladih Grada Konjica, okuplja oko 30 članova različitog uzrasta i već 17 godina uspješno djeluje na području konjičke regije.

Vrijedna konjička raja različitih nacija i generacija okupljena u ovu energičnu organizaciju iskazuje godinama svoj društveni angažman, altruizam i nesebičnost u pomaganju ljudima u rješavanju brojnih problema. Cilj je razvijena lokalna samouprava, odgovorna vlast, te aktivno učešće mladih u društvenom životu.

Za svoj rad i istaknuti građanski aktivizam višestruko su nagrađivani širom BiH. Osvojili su dvije prve nagrade najboljih volontera države, priznanje „Grad mladosti“, zahvalnicu antikorupcione mreže ACCOUNT, Ombudsmena BiH, Islamske zajednice BiH, Muftijstvo Mostarsko – MIZ Konjic, kao i na desetine drugih zahvalnica i priznanja, a vlasnici su laskave titule „Heroji su među nama“. Ambasada SAD u Sarajevu dodjelila im je priznanje “Šampioni volonterizma”.

Slični članci

Back to top button