BiHHercegovinaJablanicaKonjicPolitikaSportVijestiZanimljivosti

Vlada HNK u Vrapčićima: Stadion “Rođeni” će biti jedan od najkvalitetnijih u BiH

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Adnan Velagić, ministar finansija HNK Adil Šuta i ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Emil Balavac obišli su danas radove na izgradnji tribine na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima.

Ministre je na samom gradilištu dočekao predsjednik Uprave FK Velež, te predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara, Salem Marić.

“Zadovoljni smo tempom radova i uvjereni da će ‘Rođeni’ uskoro postati jedan od najkvalitetnijih stadiona u Bosni i Hercegovini”, istaknuo je ministar Velagić. “FK Velež ima bogatu tradiciju i naša je obaveza da pružimo podršku njegovom napredovanju.”

Ministar Šuta je naglasio značaj Veleža kao jednog od najreprezentativnijih sportskih kolektiva u državi. “Velež je simbol Mostara i Hercegovine, a njegovi uspjehi su razlog za ponos cijelog kantona”, izjavio je Šuta i čestitao FK Veležu na dosadašnjim ostvarenjima.

Osim izgradnje tribine, planirana je i rekonstrukcija terena i instalacija rasvjete, što će stadion “Rođeni” transformirati u moderno sportsko središte.

Slični članci

Back to top button