BiHBiznisDruštvoKonjicPolitikaPrivredaSvijetTurizamVijestiZanimljivosti

Građevina koja spaja: Istraživanja za budući pješački most preko Neretve u Konjicu

Konjic, 18. januara 2024. godine – Počeli su istražni radovi za dugoočekivani pješački most preko rijeke Neretve. – saopćeno je iz gradske uprave Konjic.

Ovaj most će spojiti naselje Kolonija s lokalitetom Gradac, otvarajući nove mogućnosti za pješačenje, biciklizam i turizam u gradu.

Gradska uprava Konjica potvrdila je da su geološka istraživanja za projekat mosta trenutno u toku. Očekuje se da će ova istraživanja pružiti vitalne podatke o geološkoj strukturi riječnog dna i okolnog zemljišta, što je neophodno za projektovanje i izgradnju stabilnog i sigurnog mosta.

Iako još nema preciznog datuma početka izgradnje, istražni radovi su značajan korak naprijed u realizaciji ovog projekta. Lokalna zajednica s nestrpljenjem očekuje detalje o dizajnu mosta i vremenskom roku izgradnje. Grad Konjic će sigurno držati javnost upoznatu o svim razvojnim fazama ovog uzbudljivog projekta.

Ovo je odlična vijest za Konjic i njegove građane. Pješački most preko Neretve neće samo poboljšati saobraćaj i povezanost, već će i postati nova turistička atrakcija i simbol grada. Sa nestrpljenjem čekat ćemo daljnje informacije i razvoj ovog projekta.

Slični članci

Back to top button