BiHDruštvoPolitikaVijesti

Brojne zvanice na božićnom prijemu kod Željke Cvijanović

U Istočnom Sarajevu u četvrtak je održan božićni prijem koji je organizovala članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Tradicionalnom prijemu prisustvovali su brojni gosti i zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života, vjerskih zajednica, stranih ambasada i međunarodnih organizacija.

Prijemu su prisustvali predsjednik entiteta RS Milorad Dodik, premijer RS Radovan Višković, premijer FBiH Nermin Nikšić, predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, minsitar saobraćaja i komunikacija Edin Forto, ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković, srbijanski ministar odbrane Miloš Vučević, ministrica za brigu u porodici i demografiju Srbije Darija Kisić, šef Delegacije EU Johann Sattler, ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov, lider HDZ-a Dragan Čović i mnogi drugi.

Obraćajući se zvanicama, Cvijanovićeva je istakla da nas upravo Božić podsjeća na temeljne vrijednosti koje su na tom putu neizostavne, a koje imaju koliko hrišćanski, toliko i univerzalni karakter.

Ona je istakla da vrijednosti poput ljubavi, tolerancije, milosrđa, solidarnosti, čovjekoljublja prevazilaze granice jedne religije ili kulture.

– One su zajedničke različitim kulturama i ljudima na svim stranama svijeta, bez obzira na boju kože ili vjersku i nacionalnu pripadnost. Afirmacija ovih vrijednosti ključna je za napredak i prosperitet višenacionalnih i multikonfesionalnih zajednica kakva je i BiH – naglasila je Cvijanovićeva.

(Vijesti.ba)

Slični članci

Back to top button