KonjicSportVijesti

FK Igman počeo pripreme za drugi dio sezone

Fudbalski klub Igman jučer je počeo sa pripremama za drugi dio sezone Premijer lige BiH.

Prozivka je obavljena na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Konjicu. Prozivku je izvršio šef struke Edis Mulalić sa svojim saradnicima.

Prvom sastanku i prozivci, kao i prvom treningu prisustvovalo je rukovodstvo Igmana, na čelu sa predsjednikom kluba Džahidom Muratbegović, a prisutan je bio i gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić

Ekipu iz Konjica napustio je Darko Bodul, od novajlija prozivci i prvom treningu prisustvovali su Armin Džanković, Adin Bajrić i Omar Beća, a iz kluba su najavili još pojačanja, koja će se ubrzo realizovati. Beća je prošle polusezone nosio dres Željezničara, sa kojim je raskinuo saradnju i sada će ponovo sarađivati sa Edisom Mulalićem.

Na prvom treningu bilo je i nekoliko talentovanih juniora, koji su i jesenas trenirali sa prvim timom, a ovo je prilika da se nade Igmana svojim radom nametnu treneru Edisu Mulaliću.

Na jučerašnjem treningu nije bilo ni Petra Boje, koji bi mogao napustiti Konjic, a raduje činjenica da je sa treninzima počeo Amir Velić, koji se oporavio nakon teže povrede jesenas i zasigurno će biti veliko pojačanje za Igman. Oporavak pouzdanog Amera Drljevića, koji se također povrijedio u prvom dijelu sezone još traje i pitanje je da li će moći zaigrati do kraja prvenstva.

FK Igman je polusezonu završio na 11. mjestu, mjestu koje trenutno vodi u niži rang. Ono što Edisa Mullaića dodatno može da brine jeste raspored u naredne četiri kola, a onda će biti poznat ostatak, prema stanju na tabeli.

Igman će ugostiti GOŠK na otvaranju drugog dijela sezone, a zatim slijede tri izrazito teška meča. U goste će Zrinjskom, a zatim domaćin Širokom Brijegu, a u 22. kolu Igman gostuje Sarajevo na Koševu.

Kao uvertiru za drugi dio sezone Igman će odigrati meč osmine finala Kupa BiH protiv Sloge u Doboju.

Enver Nimanović

Foto: E.N./Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button