HercegovinaSportVijesti

Još jedan Dinamovac dolazi u Velež, ali sprema se i jedan odlazak

FK Velež je predstavio novo ime, a radi se o kapitenu juniora Dinama Viti Čaiću.

Rođeni su imali problema sa brojem igrača zaštićenog godišta (do 21.godine), a sada su angažovali Čaića koji stiže iz Zagreba i ima tek 18 godina.

U Dinamo je došao iz Gorice, a debitovao je i za prvi tim, no odlučeno je da bi “kaljenje” u Premijer ligi bila najbolja stvar za njega.

Ipak, hrvatski mediji prenose da neće biti jedini Dinamovac koji će ove zime doći u Mostar.

“U prisustvu predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, gospodina Senada Kevelja, danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” potpisan ugovor kojim će ovaj talentovani fudbaler zagrebačkog Dinama do kraja sezone provesti na posudbi u redovima Crvenih.

Vito Čaić rođen je 01. aprila 2005. godine u Zagrebu. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama HNK Gorica, da bi njegov talenat veoma brzo prepoznali u zagrebačkom Dinamu, u kojem je od 2013. godine i nastavio razvijati i usavršavati svoje fudbalsko znanje.

Kao kapiten ekipe, standardni je prvotimac juniorske selekcije GNK Dinamo sa kojom je igrao i UEFA Youth League (UEFA U19 Liga prvaka). U tekućoj sezoni upisao je ukupno 17 nastupa za juniore GNK Dinama, pritom postigavši tri pogotka.

Nastupi za juniore, nisu prošli nezapaženo i od strane struke prvog tima “Modrih”, tako da je pored igara za juniorski tim, upisao i dva nastupa za prvi tim Dinama u okviru Kupa Hrvatske”, naveli su jutros iz Veleža.

Pored Čaića, u Mostar će vjerovatno i Luka Vrbančić. Index.hr navodi da će i Vrbančić ostati na posudbi do ljeta.

On također ima 18 godina, a ponikao je u NK Ponikve. Dobio je nadimak “Dinamov Scholes”, a nastupa u veznom redu i procjenjena mu je vrijednost od 600.000 eura.

Istovremeno, Rođene bi mogao napustiti mladi Faris Kadrić koji se nije nametnuo u prvom timu. Karić je igrao na početku sezone, a zatim pao u drugi plan stručnog štaba. Posljednje tri utakmice prvog dijela sezone nije bio u kombinaciji.

FK Velež će u drugom dijelu sezone voditi bitku za Evropu i Rođeni vjeruju da će na kraju ispuniti cilj te obradovati vjerne navijače.

Slični članci

Back to top button