BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaPolitikaSvijetVijestiZanimljivosti

Posjet delegacije Skupštine HNK i ministara Vlade HNK manastiru Žitomislić

Konjic, 4. januara 2024. godine – predsjednik Skupštine HNK-a, Džafer Alić (SDA) i potpredsjednica Vesna Saradžić (SDP) zajedno sa ministrima Adnanom Velagićem (SDA) – Ministarstvo nauke, kulture i sporta HNK) i Emilom Balavcem (SDP) – Ministarstvo turizma HNK zajedno sa drugim članovima Skupštine i Vlade HNK posjetili su manastir “Žitomislić”, a ova posjeta je planirana uoči pravoslavnog Božića.

U ugodnom razgovoru s igumanom Danilom, imenovani članovi delegacije dotakli se brojnih tema i načina kako svi zajedno mogu jedni drugima pomoći u cilju boljeg života svih građana u HNK.

Posjeta manastiru Žitomislić prilika je za upoznavanje s kulturnom i vjerskom baštinom Hercegovine, kao i za promociju turizma u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

U protekloj godini manastira je posjetilo 15.000 gostiju, što s turističkog gledišta garantira da se određenim aktivnostima taj broj može i višestruko uvećati. Manastir Žitomislić izuzetno je vrijedan objekt koji može privući brojne turiste iz cijelog svijeta.

Slični članci

Back to top button