Magazin

SAID ŠTETA: Petarda u Zenici

Jutro je, prvi dan osvanuo nakon “lude noći” još luđih konzumenata, u kojem cijeli region bivše Juge sa epicentrom u susjednoj Srbiji, širi vijest o bačenoj petardi na pjevačicu Mariju Š u Zenici. Ne likujem ni trun, naprotiv i sam sam doživio od istih kretena kako ih pjevačica nazva da bacaju petarde na mene iako nisam niti pjevač niti se penjem na pijedestal pojavnosti, niti imam želju. O pjevačici ne bih iako je sama iskazala svoje ideološko određenje prije koju godinu, sa tri prsta, što me  po difoltu asocira na 2003.godinu kada je na finalnoj utakmici Kupa BiH igrač “Leotara” prilikom intoniranja himne Bosne i Hercegovine, desnu ruku držao na polnom organu, a lijevom pokazao tri prsta. Različite su kulture upotrebe desne i lijeve ruke a zbog neprisustva kada je to činila Marija, ne bih da licitiram gdje joj je bila druga ruka.

Ovdje ću da se pozabavim kretenima jer bacali ili ne bacali petarde, baš kao muslimani širom svijeta što se dovode u jednakost sa terorizmom, svi prisutni na koncertu su kreteni. Ne zato što ja to tvrdim, ne dao Bog, već zato što je to od onih koji diriguju medijima unaprijed određeno. Odavno se otimam da ne idem po onoj ofucanoj “kud svi Turci tud i mali Mujo” jer niti sam Turac  niti se  “češljam” ko kreten, pa iako hodim težim putem ne kukam, jer sam taj teži put sam izabrao.

Da je moja opservacija o kretenima tačna potvrđuju rečenice pjevačice izgovorene činom prekidanja koncerta, jer ima istine u onoj narodnoj “ s kim si naki si”.  Dragi, dobri ljudi, zbog kretena ćemo ovu situaciju završiti petnaest minuta ranije. Ja sam sigurna da neko ko je u blizni te osobe zna ko je ona je pa je nađite i je*ite joj vi mater poslije, OK?

Tako sa petardama u ludoj noći prođe još jedna “stara” godina kojoj smo čini se, a prateći retoriku pjevačice u najmanju ruku seksualno zlostavljali mater, i dođe “nova” u kojoj maloumnici očekuju da će im donijeti sreću, izgubljenu ljubav i jack pot koji je greškom otišao u Zavidoviće.

Od 7.oktobra do danas u Palestini je izraelska vojska ubila blizu 8.800 djece i 6.300 žena.  

Ova vijest neće nadglasati ponavljanje priče o bačenoj petardi na pjevačicu u Zenici, čega se iskreno grozim jer poput “megafon Alije i njegovog mecene” vraća Zenicu na dno kojem ne pripada. Neću se baviti ni ocem i sinom i njihovim duhom, koji su kreirali i kreiraju već koju godinu za redom “teferič za kretene”. Da se razumijemo, nisam ni sljedbenik ideje da se mašući palestinskom zastavom može pomoći narodu Palestine. Dovoljno je malo umnog napora i pameti koju nećemo tražiti na “pametnom telefonu” da se ne bi svojim rukama svrstali u rubriku “kreten”.

Zato ovu brojku o ubijenoj djeci i ženama Palestine, iznosim kao eho najrazornije bombe koje svakog sata padaju na to područje, ne bi li se prije svega Bošnjaci ali i svi građani Bosne i Hercegovine osvijestili da je naša Palestina, naša Gaza, naš svijet, prije svega na ovom prostoru “krvi i meda” više krvi a manje meda, prostoru države Bosne i Hercegovine, kojeg iznova nakon silnih posipanja pepelom, sada posipaju barutom. I bačeni pikavac na ovu zemlju iz koje kosti izviru zločin je neka znate. A kamoli petarda! Dok Laktašenko odlučno najavljuje otcjepljenje (iako je njemu davno trebalo valjano cijepljenje, op.a.) Republike nastale na genocidu, ubijanjima, pljački, silovanjima i protjerivanjima, u isti mah njegov politički partner Nikšić, inače moj Konjičanin da oprostite, kako to tvrdi akademik Duraković, potpisuje akt o promjeni namjene šumskog zemljišta i privremenog korištenja zemljišta u druge namjene a kojim se direktno krši Ustav Bosne i Hercegovine, sve po uzoru na svog partnera u vlasti, i da li samo u vlasti. Ako je to sve tačno,  onda mi Bošnjaci ne da smo u govnima, mi smo dolje na dnu septičke jame.

Sretna Nova godina!

Ako može samo bez petardi, jer previše je kretena, a zarad ravnopravnosti, Boga mi i kretenki.

                                                                                                            Said Šteta, književnik i novinar

Slični članci

Back to top button