BiHDruštvoHercegovinaVijesti

‘MERHAMET’ U HERCEGOVINI SAKUPIO VIŠE OD 100.000 KM ZA PALESTINSKI NAROD U GAZI

Regionalni odbor “Merhameta” Mostar uspješno provodi akciju prikupljanja novčanih sredstava za Palestinski narod u Gazi.

Do sada je na području Hercegovine skupljeno preko 102.084,50 KM. 

Akcija se provodi u saradnji sa obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i do sada prikupljeno je ukupno 83.745,20 KM.

Prikupljanje novčanih sredstava provedeno je uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, a akciju su podržale 33 osnovne i srednje škole, te zaposlenici i studenti Nastavničkog fakulteta i Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Mnogobrojni građani svojim prilozima i uplatama na račun, također su podržali akciju u iznosu od 5.230,00 KM.

Pored toga, putem Merhametovih humanitarnih kasa u tržnim centrima do sada je prikupljeno 13.109,30 KM, saopćeno je iz Merhameta.

Akcija traje do 16. januara 2024 nakon čega će prikupljena sredstva biti objedinjena sa ukupnom sumom na nivou Merhameta u Bosni i Hercegovini.

  • Prezadovoljni smo odzivom obrazovnih ustanova kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i saradnji. Također, zahvaljujemo se Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svim ostalim ustanovam, organizacijama i građanima koji su iskazali svoju solidarnost i podržali naša nastojanja da prikupimo što je moguće više sredstava kako bi zajednički pomogli ugroženom  palestinskom narodu u Gazi. Ponosan sam na narod u Hercegovini koji u sebi nosi merhamet i uvijek da svoj maksimum, te dokaže svoju solidarnost sa onima koji su ugroženi i kojima je potrebna naša pomoć – kazao je Adnin Hasić, direktor Regionalonog odbora „Merhameta“ Mostar.

(A. J.)

Hayat.ba

Slični članci

Back to top button