DruštvoHercegovina

Marhamet u Hercegovini skupio preko 100.000 KM za palestinski narod u Gazi

Regionalni odbor “Merhameta” Mostar uspješno provodi akciju prikupljanja novčanih sredstava za palestinski narod u Gazi . Do sada je na području Hercegovine skupljeno 102.084,50 KM . 

Akcija se provodi u saradnji sa  obrazovnim  ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona  i do sada  prikupljeno je ukupno 83.745,20 KM.

Prikupljanje novčanih sredstava provedeno je uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, a akciju su podržale 33 osnovne i  srednje škole, te zaposlenici i studenti Nastavničkog fakulteta i  Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Mnogobrojni građani svojim prilozima i uplatama na račun, takođe su podržali akciju u iznosu od 5.230,00 KM.

Pored toga, putem Merhametovih humanitarnih kasa u tržnim centrima do sada je prikupljeno 13.109,30 KM

“Akcija traje do 16.1.2024. godine, nakon čega će prikupljena sredstva biti objedinjena sa ukupnom sumom na nivou Merhameta u Bosni i Hercegovini. Prezadovoljni smo odzivom obrazovnih ustanova, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i saradnji. Takođe, zahvaljujemo se Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a i svim ostalim ustanovama, organizacijama i građanima koji su iskazali svoju solidarnost i podržali naša nastojanja da prikupimo što je moguće više sredstava, kako bi zajednički pomogli ugroženom palestinskom narodu u Gazi. Ponosan sam na narod u Hercegovini koji u sebi nosi merhamet i uvijek da svoj maksimum, te dokaže svoju solidarnost sa onima koji su ugroženi i kojima je potrebna naša pomoć”, kaže Adnin Hasić, direktor Regionalonog odbora „Merhameta“ Mostar.

Slični članci

Back to top button