BiHVijesti

U BiH pretežno oblačno, a kiša i susnježica krajem sedmice

Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavati sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove dugotrajna magla. Vjetar slab promjenjivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 4 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 14 °C. U područjima sa dugotrajnom maglom temperatura između 0 i 4 °C.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -8; Drvar -6; Bugojno -5; Sanski Most, Sarajevo -4; Banja Luka, Bijeljina, Livno, Prijedor, Zenica -3; Doboj, Široki Brijeg -2; Tuzla -1; Stolac 0; Bihać, Bjelašnica, Ivan-sedlo 1; Mostar 4; Trebinje 5; Gradačac 7; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U Sarajevu veći dio dana magla. Dnevna temperatura oko 2 °C

U čevrtak pretežno oblačno vrijeme, uz prolazno razvedravanje poslijepodne. U prvom dijelu dana lokalno slaba kiša u nižim i snijeg u višim područjima Bosne. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 12 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme, očekuje se u petak. Poslijepodne i tokom noći lokalno slaba kiša se očekuje u Hercegovini, na jugozapadu i krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, a najviša dnevna od 6 do 12, u južnim i sjevernim područjima zemlje do 14 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme, u nižim područjima sa slabom kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni, podaci su Federalnog meteorološkog zavoda BiH.

Faktor

Slični članci

Back to top button