DruštvoHercegovinaKulturaMagazinTurizamVijestiZabava

Mostarci dobili klizalište kakvo je postavljeno i u dvorištu Cristiana Ronalda

Mostarci su dobili klizalište koje je postavljeno uz gradsku šetnicu, nasuprot velikog parka, gdje je zasjalo i na hiljade lampica stvarajući pravu blagdansku čaroliju u sklopu decembarske manifestacije Advent u Mostaru.

Mostarsko klizalište je bez sumnje najviše obradovalo najmlađe stanovnike Mostara i njihove goste, jer zabava na ledu bez sumnje podjednako raduje one koji su iskusni klizači kao i one koji prvi put imaju priliku da se okušaju u izazovnom kretanja na ledenoj površini.

Mostarci dobili klizalište na ledu kakvo je u dvorištu Cristiana Ronalda

Kako kažu organizatori uz logistiku su najveći izazovi postavljanja klizališta u Mostaru bili temperatura i vremenski uslovi na koje se nije moglo utjecati.

S ponosom ističu da je klizalište u najvećem hercegovačkom gradu postavio poznati hrvatski brend Ice.wonderland čija se klizališta nalaze širom Evrope, a jedno od njih smjestilo se, ni manje ni više, nego u dvorište najpopularnijeg svjetskog nogometaša Cristiana Ronalda.

Uz klizalište na mostarskoj manifestaciji koja je otvorena 2. decembra brojne građane svih generacija okupljaju bogati sadržaji na gradskom šetalištu uz kojeg su brojne kućice sa kreativnim i gastronomskim sadržajima uz raznovrsne napitke, a cijelu atmosferu upotpunjuje muzika čiji se zvuci šire gradom sa pozornice u centru Adventa.

Danas je u sklopu Adventa održana i tradicionalna biciklijada Djeda mrazova koji su najmlađim Mostarcima i njihovim gostima dijelili slatkiše, a nakon toga je za sve učesnike organizovano druženje i fotografiranje koje će bez sumnje mnogi čuvati među posebnim sjećanjima.

Vrhunac ove manifestacije je organizacija najluđe noći u godini i tradicionalni doček Nove godine, u koju će Mostarce i njihove goste uvesti Željko Joksimović, kad organizatori očekuju rekordan broj posjetilaca iz zemlje i regije, te dolazak brojnih građana iz dijaspore.

Prema dostupnim podacima kroz Advent u Mostaru je lani prošlo više od 100 hiljada posjetilaca, te su svi smještajni kapaciteti u gradu bili danima popunjeni, na temelju čega se očekuje kako će ove godine imati još veći odjek i nadmašiti sve dosadašnje rezultate sa novim rekordima.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button