DruštvoKonjicKulturaVijesti

Gradska džamija Konjic: Mektebski centar i Škola Kur'ana nastavljaju uspješan rad

Gradska džamija Konjic s radošću obavještava o kontinuiranom rastu i uspjehu dva važna projekta: Mektebskog centra MIZ Konjic i Škole Kur'ana MIZ Konjic. Ove aktivnosti već treću godinu pružaju djeci i odraslima u Konjicu i okolnim mjestima vrijedne edukativne programe u oblasti vjerske nastave.

Mektebski centar MIZ Konjic okuplja 451 učenika iz gradskih i prigradskih zona u zajedničko učenje Ilmihala, Sufare i Kur'ana. Centar raspolaže sa 6 iskusnih mualima koji predaju nastavu po razredima i nivoima, stvarajući tako kvalitetno i prilagođeno okruženje za mlade islamske generacije.

Škola Kur'ana MIZ Konjic broji 130 polaznika željnih da se osvoje u učenju Kur'ana i Sufare. Program tilavet (čitanja Kur'ana) trenutno pohađa 80 osoba, dok se 50 njih upisalo na program učenja osnova kur'anskog pisma. Nastavu u Školi Kur'ana vode dva mualima, a jedna dodatna sekcija djeluje i u džamiji/džematu Donje Selo.

“A Mi smo Kur'an učinili dostupnim za učenje napamet i pouku, pa ima li ikoga ko bi pouku primio?!” (Sura Al-Qamar, 17. ajet)

Gradska džamija Konjic izražava ogromni ponos na uspjehu ovih projekata i nastojanju da pruži svim zainteresiranim adekvatne uslove za sticanje vjerskog znanja i razvijanje duhovnosti. Mektebski centar i Škola Kur'ana predstavljaju značajan doprinos Islamskoj zajednici u Konjicu i okolnim mjestima, te će i u buduće nastaviti da pružaju kvalitetnu edukaciju za sve generacije.

Slični članci

Back to top button