BiHDruštvoVijesti

RIZIČNA VOŽNJA SLUŽBENIH VOZILA NA M17: “SVI SE PITAJU, ŠTA OVO RADE?”

“Bahata vožnja vozila pod pratnjom”, “Službena vozila preticala kolonu automobila”, samo su neki od natpisa u medijima ili na društvenim mrežama, objavljenim uz snimke “agresivne vožnje” kakvu viđamo samo u akcionim filmovima.

Učestala je i zloupotreba rotacionih svjetala i njeno nezakonito korištenje. Poseban revolt građana izaziva nepotrebno korištenje rotacija policijskih službenika u nepotrebne ili čak lične svrhe.

Policija rotaciona svjetla može koristiti samo onda kada procjeni da za to ima potrebe, prilikom potjere, zaustavljanja određenog lica ili kao znak njihovog prisustva, kao i vozila hitne pomoći ili vatrogasaca.

Korištenje rotacionih svjetala na vozilima policije, vatrogasaca i hitne pomoći nije precizno regulisano, te se prepušta službeniku da procijeni potrebu za korištenjem rotacije.

Čitatelji portala Crna-Hronika poslali ste video snimak rizične i bahate vožnje kolone službenih vozila na M17 koja su više puta ugrozili živote ostalih sudionika u saobraćaju.

Šta su pokušali uraditi, te da li ovo smiju samo su neka od pitanja koje su postavili čitatelji našeg portala ispod video klipa.

@crnahronikainfo

Šta rade ovo? Više puta ugrozili živote vozača zbog političara na cesti…

♬ original sound – CRNA Hronika

Press

Slični članci

Back to top button