BiHVijesti

Spremite se za veliki porast temperatura u BiH: Narednih dana i do 20 stepeni

Danas će u našoj zemlji prijepodne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u istočnim područjima Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka zabilježene u 7 sati (°C) iznose: Bjelašnica -5; Ivan Sedlo -2; Livno, Sarajevo, Tuzla 0; Bugojno, Drvar, Gradačac, Zenica 1; Bihać, Sanski Most 2; Široki Brijeg 5; Stolac 6; Mostar 7; Neum 8.

Danas će u našoj zemlji prijepodne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Do podne je moguć i povremeno slab snijeg u istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenjivog smjera. Dnevna temperatura kretat će se od 1 do 6, na jugu do 12°C

U Sarajevu će veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne je povremeno moguć slab snijeg. Dnevna temperatura zraka iznosit će oko 2 °C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 15 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Kada je riječ o narednim danima, u srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa padavinama. Na krajnjem sjeveru, sjeverozapadu Bosne i jugu Hercegovini kiša. U ostatku Bosne i na sjeveru Hercegovine susnježica i snijeg. Poslijepodne se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 12°C.

četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16°C.

petak će biti pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima, južni i jugozapadni. Temperatura zraka između 12 i 18, lokalno u sjevernim područjima Bosne do 20 °C.

subotu će biti oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovini kiša. Vjetar u sjevernim područjima Bosne slab sjeverni, a u ostatku zemlje umjeren do pojačan, sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 18, a dnevna na sjeveru i sjeverozapadu Bosne od 3 do 8, u ostatku zemlje 12 do 16, na jugu do 20 °C.

oslobođenje

Slični članci

Back to top button