BiHDruštvoKonjicKultura

ALMA SUBAŠIĆ: SEVDAH JE MOJA KUĆA, MOJA DOMOVINA, MOJ IDENTITET

Čarobno “Večer sevdalinki” odvesti će sve ljubitelje sevdalinki na nevjerovatno muzičko putovanje kroz najljepše sevdalinke i ljubavne pjesme. Ljubitelji sevdaha imat će priliku uživati u mnogobrojnim nastupima.

Alma Subašić je jedna od interpretatorica sevdalinki. Kako kaže koncert sevdalinki u BKC-u u Sarajevu sigurno će donijeti puno lijepih emocija, divne energije i hrane za dušu, kako publici tako i svima nama na sceni.

  • Koncerti sevdalinki u organizaciji Music Time Production i g. Tomislava Kašljevića imaju dugu tradiciju i čast mi je što sam u Lisinskom u Zagrebu u njihovoj organizaciji gostovala mnogo puta, a prvi put sa svega 12-13 godina života. Tada smo na sceni pjevale Zehra Deović, Zora Dubljević i brojni drugi doajeni sevdalinki. To su momenti na kojima sam jako zahvalna. Za mene, sevdah je moja kuća, moja domovina, moj identitet i sva ljubav koju osjećam i nosim gdje god da idem. Značaj ovakvih koncerata je u činjenici da se postiže tradicija u održavanju istih, odgovor publike u vidu punih dvorana širom regije je jasan pokazatelj da su ljudi željni lijepe pjesme, da je dug život sevdalinke zagarantovan jer je kao takva univerzalna i uspješno prenosi emociju koja je nastala prije više stotina godina- kazala je Alma Subašić.

„Večer sevdalinki“ održat će se 1. decembra u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu sa početkom u 20 sati.

hayat.ba

Slični članci

Back to top button