BiHCrna hronikaDruštvoHercegovinaKonjicNVOSvijetVijestiZanimljivosti

AMBASADA FRANCUSKE: Hrabri spasioci iz Konjica

Incident se dogodio kada se Knosp našao u rizičnoj situaciji koja je zahtjevala hitnu pomoć. Nakon što su primili poziv u pomoć, konjički spasioci zajedno sa vatrogascima i civilnom zaštitom odmah su se uputili na mjesto događaja, mobilizirajući svoje iskusno osoblje i specijaliziranu opremu.

Uprkos izazovnom terenu i nepovoljnim uvjetima, tim za spašavanje probio se do lokacije izgubljenog planinara s nepokolebljivom odlučnošću. S velikom pažnjom i najvećom preciznošću izveli su sigurno i učinkovito izvlačenje, dovodeći gospodina Knospa na sigurno.

0vaj događaj izazvao je pažnju i izvan Bosne i Hercegovine. Ambasada Republike Francuske izrazila je iskrenu zahvalnost konjičkim spasiocima za njihov herojski čin. U pismu zahvale, Ambasada je pohvalila spasilački tim za profesionalnost, predanost i nepokolebljivu posvećenost spašavanju života.

“Ovom prilikom, Ambasada Francuske želi da Vam se zahvali na profesionalnosti i na uloženom izuzetnom trudu i naporu koji ste uložili u spašavanju gospodina Knosp. Obavještavamo Vas, da smo stupili u kontakt sa njim i rekao nam je da se puno bolje osjeća. Pratit ćemo situaciju sa njim. Još jednom, jedno veliko hvala u naše i u ime gospodina Knosp, uz želje da Vam se ovakve situacije sto rjeđe događaju!” – dio je poruke zahvalnosti Francuske ambasade u Bosni i Hercegovini upućene GSS Prenj Konjic..

Konjički spasioci iz Gorske službe spašavanja “Prenj” utjelovljuju duh nesebičnosti i hrabrosti, služeći kao primjer herojstva i otpornosti. Njihova nepokolebljiva posvećenost zaštiti i čuvanju života svjedočanstvo je njihove iskrene predanosti svojoj zajednici i čovječanstvu u cjelini.

Momci i djevojke, jedno veliko bravo!

Slični članci

Back to top button