BiHDruštvoHercegovina

Bh. političar ljut na medije jer nisu obilježili formiranje 4. korpusa Armije BiH

Četvrti korpus Armije RBiH: Formiran po nalogu Alije Iztbegovića i odbranio dolinu Neretve.

Nizom manifestacija u Hercegovini obilježena je 31. godišnjica formiranja 4. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, a polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na Šehitlucima u Mostaru posebno se zahvalilo onima koji su u borbi dali i svoje živote.

Četvrti korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine bio je jedan od sedam korpusa koji je za vrijeme rata u našoj zemlji djelovao u sastavu Armije Republike Bosne i Hercegovine. Osnovan je 17. novembra 1992. godine, sa sjedištem u Mostaru i objedinio je jedinice Teritorijalne odbrane BiH.

Međutim mostarski političar upravo je zbog ovog datuma i obilježavanja ljut i ogorčen na medije koji nisu spomenuli formiranje 4. korpusa Armije BiH kao važan dan u svojim prilozima.

U ovoj državi na djelu je već duže vrijeme i tiha medijska okupacija! U Mostaru, Konjicu, Jablanici, Prozoru i Stocu obilježen je Dan Četvrtog Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Dan branilaca koji omogućiše da danas u #Mostar imamo rtv centre BHRT-a i FTV-a. Jer, da nije bilo njih, danas bi u Mostaru postojala samo Hrvatska rtv „HB“. No, ta dva javna rtv emitera su ignorisali obilježavanje godišnjice osnivanja 4. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

#BHRT i #FTV su morali o tome izvijestiti, na način dostojan naših branilaca!
Ali, zato, obje televizije posvetile su vrijeme obilježavanju obljetnice tzv „HZHB“.
Sramotno! Nedopustivo! Poražavajuće!

Ponavljam, odavno se provodi i medijska okupacija Bosne i Hercegovine. Na pozicijama odlučivanja u medijima su ljudi koji su tokom rata bili na agresorskim stranama ili su se stavili u službu tih antidržavnih politika.

Probosanskohercegovačke snage, nažalost, nisu adekvatno odgovorile, tako da danas u Bosni i Hercegovini nemamo niti jedan javni medij na bosanskom jeziku, a što je nedopustivo!

U Bosni i Hercegovini ne postoji niti jedan JAVNI MEDIJ na bosanskom jeziku. Dakle, nisam spominjao privatne medije, nego one na budžetima, one medije koji uzimaju taksu od stanovnika. A da budemo do kraja jasni, rtv taksu 95% plaćaju Bošnjaci.

Zauzvrat, dobili su medije koji ignorišu najvažnije događaje u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Medije koji im naturaju neke nove jezičke kovanice. Medije kojima rukovode i agresorski poslušnici. – izjavio je Sanel Kajan.

crna-hronika

Slični članci

Back to top button