DruštvoHercegovinaVijesti

Javni poziv za ostvarivanje prava na olakšice kod plaćanja naknada na visokoškolskim ustanovama u akademskoj 2023/2024. godini

Ministarstvo za pitanja boraca HNK objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na olakšice kod plaćanja naknada na javnim visokoškolskim ustanovama u akademskoj 2023/2024. godini.

Pravo učešća na Javnom pozivu za dodjelu olakšica kod plaćanja naknada u obrazovnim ustanovama ostvaruju djeca branilaca iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, koji ispunjavaju sljedeće uslove:

a) da su redovni studenti na javnim visokoškolskim ustanovama sa sjedištem u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, čije organizacione jedinice imaju sjedište na području Hercegovačko-neretvanskog kantona,

b) da u trenutku plaćanja naknade u akademskoj godini u kojoj podnose zahtjev nisu stariji od 27 godina,

c) da u godini podnošenja zahtjeva ne obnavljaju akademsku godinu,

d) da nemaju status apsolventa/imatrikulanta. 

Prijavu je obavezno izvršiti putem LINKA.

Posebna napomena: 

Pored elektronske prijave-zahtjeva podnesenog putem on-line obrasca navedenog u linku iznad, podnosilac zahtjeva obavezno isti printa, potpisuje i Ministarstvu dostavlja posredstvom pošte na adresu: Ministarstvo za pitanja boraca HNK, Kralja Petra Krešimira IV. br. 8/A, 88000 Mostar ili na protokol Ministarstva, zajedno sa ostalom potrebnom dokumentacijom.

PRILOG:

1. JAVNI POZIV

2. IZJAVA

Slični članci

Back to top button