KonjicSportVijesti

Juniori Igmana remijem u Neumu ovjerili jesenju titulu

Juniori Fudbalskog kluba Igman u posljednjem jesenjem kolu Omladinske lige BiH, grupa jug, odigrali su neriješeno 1:1, protiv ekipe NK Neum, u utakmici koja je igrana u Neumu.

Gol za Igman postigao je Mirza Šunj, a ovim remijem, juniori Igmana su i teoretski obezbjedili jesenju titulu u Omladinskoj ligi BiH. Utakmica u Neumu igrala se u nemogućim uslovima, teren je bio prekriven vodom i blatom, tako da Konjičani nisu bili u mogućnosti da pokažu sve što znaju.

Ova generacija Igmana je prva koja je osvojila jesenju titulu, na 13 odigranih mečeva ostvareno je 11 pobjeda, dva remija, bez i jednog poraza, uz fantastičnu gol razliku od 63 data i 3 primljena gola, sa osvojenih 35 bodova.

Mirza Džumhur je sa 19 postignutih golova prvi golgeter lige, Mirza Šunj je dao 14 golova, Harun Kozić 7, Semir Brkić i Kerim Tiro po 6 golova.

Ova generacija juniora Igmana, koju kao treneri vode Emir Čilić Cana i Šefko Macić, ako ovako nastavi u Konjicu ne trebaju da se brinu za budućnost, kada je fudbal u pitanju.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button