DruštvoJablanicaSport

Treneru iz Jablanice dijagnosticiran karcinom, on odlučio i dalje voditi klub

Mariju Kovačeviću, treneu Varaždina rođenom u Jablanici 1975. godine, dijagnosticiran je karconom na dijelu plućnog krila.

– Treneru NK Varaždin, Mariju Kovačeviću dijagnosticiran je karcinom na dijelu plućnog krila te će nakon dodatnih pretraga biti dogovoreno daljnje liječničko postupanje. Bolest ne sprečava trenera u svakodnevnom vođenju ekipe te će Mario Kovačević nastaviti voditi prvi tim Varaždina u nastavku sezone – saopćio je klub.

– Ako se tokom liječenja ukaže potreba za bolničkim liječenjem, klub će pronaći i predstaviti odgovarajuće rješenje za vrijeme eventualnog izbivanja trenera Kovačevića. Klub na čelu s upravom, svim članovima stručnog štaba te fudbalerima Varaždina srcem stoji uz svog trenera, kojem ćemo dati maksimalnu podršku tokom liječenja, uz želju za brzim i potpunim oporavkom – dodali su iz Varaždina.

Kovačević je rođen u Jablanici, karijeru je počeo u Turbini gdje je igrao s Hasanom Salihamidžićem. Kao devetogodišnjak je s porodicom došao u Sarajeva i prošao je omladinske selekcije FK Sarajevo. Kao 16-godišnjak 1992. godine je potpisao profesionalni ugovor s Bordo timom, a poslije toga je počela agresija na Bosnu i Hercegovinu. On je 1994. godine iz Sarajeva otišao u Varaždin. Trenersku karijeru počeo je sa 32 godine.

Faktor

Slični članci

Back to top button