DruštvoKonjicKulturaMagazinVijestiZanimljivosti

Hercegovka godine 2023. – Konjičanka, Eldina Kašić u vodstvu

Glasanje za petu po redu manifestaciju izbor “Hercegovka godine” – 2023. je u toku. Od 4. do 10. novembra za natjecateljice je pristiglo ukupno 9.414 glasova. – piše hercegovka.net

Najviše nominiranih Hercegovki je iz Mostara. Do kraja natjecanja preostalo je još 14 dana. Po trenutačnom broju vaših glasova prve tri pozicije zauzimaju:

1. Eldina Kašić iz Konjica (2.178 glasova)

2. Biljana Glibo iz Rame (1.744 glasa)

3. Ana-Marija Begić Milano/Posušje (1.400 glasova)

Eldina Kašić, mlada Konjičanka koja je završila srednju medicinsku školu, trenutno je u vodstvu sa 2.178 glasova. Ona je aktivna članica Gorske službe spašavanja “Prenj” – Konjic i ima crni pojas u karateu. U svom Konjicu, Eldini je nedavno na Gala večeri filantropije dodjeljena Zahvalnica za dugogodišnji filantropski angažman i podršku usmjerenu ka opštem dobru od strane Udruženja Volonteri i prijatelji konjičke regije, Vijeća mladih i Grada Konjica.

Biljana Glibo, magistra glazbene umjetnosti, smjer glazbena kultura i etnomuzikologija, voditeljica Etno skupine Čuvarice je druga na listi sa 1.744 glasa.

Ana-Marija Begić, Posušanka koja živi u Milanu, je treća na listi sa 1.400 glasova. Ona je uspješna poduzetnica koja se bavi proizvodnjom kozmetike.

Glasanje traje do 24. novembra i možete glasati na službenoj stranici izbora “Hercegovka godine” ili putem društvenih mreža.

Slični članci

Back to top button