KonjicSportVijesti

Remi futsalera Konjica i Rame na otvaranju sezone

Počelo je prvenstvo u Prvoj futsal ligi FBiH, grupa jug.

Ekipa Futsal kluba Konjic u 1. kolu Prve futsal lige, u Sportskoj dvorani Konjic, dočekala je ekipu HMNK Rama Prozor, a krajnji rezultat je bio 3:3.

Gosti iz Prozora su u u 15.minuti poveli preko Hrvoja Šimunoviča, da bi domaćini četiri minuta kasnije, sa dva gola Maida Grahe, preokrenuli rezultat u svoju korist, tako da je Konjic nakon prvog poluvremena vodio sa 2:1.

Rama je nakon samo dva minuta u drugom poluvremenu preko Toni Dedića poravnala na 2:2, da bi bi Miad Graho svojim trećim golom u 29. minuti ponovo doveo Konjic u vodstvo. Gosti se nisu predavali, i u 38. minuti preko Maria Budimira izjednačili na 3:3, što je bio krajnji rezultat ovog uzbudljivog i neizvjesnog meča. Pohvalno je, bez obzira na rezultat, što je ekipa Konjica igrala samo sa domaćim igračima, koji su pokazali, da će kada se uigraju postizati zasigurno sve bolje i bolje rezultate.

FK Konjic – HMNK Rama 3:3 (2:1)

Sudije: Jasmin Ušanović (Goražde) i Mirza Tičić (Sarajevo).

Strijelci: Graho 3 (Konjic), Šimunović, Dedić Budimir (Rama).

FK Konjic: Dino Kovačević, Maid Graho, Ajdin Sultanić, Tarik Mušinović, Seid Omerović, Faris Macić, Adnan Macić, Jasmin Macić, Haris Pervan, Mirza Badžak, Benjamin Begeta, Emir Mustafić. Trener: Senad Dizdarević Boske.

U narednom 2. kolu Prve futsal lige FBiH, grupa jug, ekipa Konjica gostuje u Livnu ekipi MNK Seljak.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button