BiHSport

GOŠK i Velež otvaraju 13. kolo Premijer lige BiH

Večeras je na rasporedu prva od šest utkamica 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, u 18:00 GOŠK će u Gabeli ugostiti mostarski Velež.

Obje ekipe u večerašnju utakmicu ulaze sa blagom rezultatskom krizom.

Domaći GOŠK u posljednje četiri utakmice ne zna za pobjedu, ubilježili su po dva poraza i dva remija. U posljednjem kolu remizirali su sa Tuzla Cityjem rezultatom 2:2. GOŠK trenutno zauzima devetu poziciju na tabeli sa 13 osvojenih bodova, te će mu svaki naredni bod donijeti bijeg od “opasne zone”.

Sa druge strane gostujući Velež u posljednje tri utakmice ne zna za pobjedu. Nakon ubjedljivog poraza od Zrinjskog u mostarskom derbiju, “Rođeni” su remizirali u dvije gostujuće utakmice u kojima se od njih očekivalo više – protiv Tuzla Cityja i Zvijezde 09. Ipak, Velež se nalazi relativno visoko na tabeli, na četvrtom mjestu sa 19 osvojenih bodova, koliko ima i Široki Brijeg sa lošijom gol-razlikom.

U prvom ovosezonskom susretu između Veleža i GOŠK-a, odigranom 6. augusta ove godine u Mostaru, nije bilo golova ni pobjednika.

Glavni arbitar ovoga susreta bit će Dražen Marić, dok će mu pomoćnici biti Josip Čolić i Bojan Makarić. Ovaj susret će biti u direktnom prijenosu na Arena Sport 1 Premium.

Slični članci

Back to top button