BiHBiznisDruštvoKonjicMagazinPoljoprivredaPrivredaVijestiZanimljivosti

Otvoren BH Sajam privrede u Skenderiji, među izlagačima i Domaći kolači VITA iz Konjica

Danas je u Sarajevu otvoren Sajam bosanskohercegovačke privrede koji se od 02.- 05. novembra 2023. održava u dvorani „Mirza Delibašić“, pod motom: „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“.

Istovremeno, ovo će biti i programski najsadržajniji sajam, mjesto poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Ono što je već postalo tradicionalno na ovogodišnjem sajmu, jeste da ima preko 50 start-up firmi koje su već napravile uspješne korake u privredi.

Sajam je platforma koja bi trebala ponuditi rješenja za probleme javnih preduzeća da efikasno i brzo dođu do ljudskih resursa, a mladima da brzo nađu prvo zaposlenje i usavrše znanja. Među više od 250 izlagača su i domaći kolačići Vita iz Konjica – idealni kao cetering slastice koje su naši sugrađani imali prilike kušati tokom Gala večeri filantropije u Konjicu prije nekoliko dana.

Sarajevski sajam privrede je značajan privredni događaj i mjesto je poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Najveća pažnja u okviru sajma biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, kao generatora regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.

Radno vrijeme za posjetioce je od 10:00 – 19:00 sati, a ulaz će biti slobodan.

Slični članci

Back to top button