BiHKonjicMagazinPolitikaSvijetVijestiZanimljivosti
Popularno

Konjic i Anamur postaju gradovi pobratimi

U povodu obilježavanja Dana Republike Turkiye 29. oktobra gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić boravi u općini Anamur u oblasti Mersin u Republici Turkiye, gdje prisustvuje značajnim događajima organizovanim u tu čast.

U okviru obilježavanja Dana Republike Turkiye gradonačelnik Konjica, Osman Ćatić i načelnik Opštine Anamur, Hidayet Kilinç potpisali su Sporazum o bratimljenju Grada Konjica i Opštine Anamur.

– Izuzetna mi je čast biti dio obilježavanja Dana Republike Turkiye ovdje u opštini Anamur gdje potpisujući Sporazum o bratimljenju povezujemo naše lokalne zajednice na jednom višem nivou. Zajednička želja i namjera je jačanje ekonomskih, društvenih i kulturnih odnosa u duhu prijateljstva i povjerenja. Planirane aktivnosti, kojima ćemo se posvetiti kroz zajedničko djelovanje, odnose se na oblasti životne sredine, urbanog razvoja, razvoja poljoprivrede,obrazovanja, turizma kulture i sporta – kazao je gradonačelnik Ćatić, zahvaljujući se na gostoprimstvu.

– Radujem se što ćemo uspostavljanjem veza kroz program “Grad-pobratim” imati mogućnost međusobno podijeliti svoja znanja i iskustva, na dobrobit stanovnika u našim zajednicama. – kazao je načelnik Opštine Anamur Hidayet Kilinç, ukazujući čast gradonačelniku Ćatiću da tokom svečanosti obilježavanja Dana Republike Turkiye najuspješnijim učenicima osnovnih škola u sportskim aktivnostima uruči medalje.

Potpisivanje sporazuma o bratimljenju između Konjica i Anamura je značajan događaj za obje općine. Sporazumom se otvara mogućnost za jačanje ekonomskih, društvenih i kulturnih odnosa između dvije općine.

Slični članci

Back to top button