BiHBiznisKonjicMagazinPolitikaSvijetTurizamVijestiZanimljivosti
Popularno

Konjic uvršten među 100 najboljih svjetskih destinacija za održivi turizam

Grad Konjic je prepoznat kao lider održivog turizma i uvršten je među 100 najboljih svjetskih destinacija za održivi turizam u izboru organizacije Green Destinations. To je najveće priznanje koje se može dodijeliti destinaciji za održivi turizam, a Konjic je jedina destinacija iz Bosne i Hercegovine koja je osvojila ovo prestižno priznanje.

Priznanje Green Destinations Top 100 Stories dodijeljeno je Konjicu za njegov doprinos razvoju održivog turizma, zaštiti prirode i kulturne baštine, kao i za poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. Konjic je posebno nagrađen za svoje inicijative u oblasti obnovljivih izvora energije, ekološki prihvatljivog prometa i turizma na otvorenom.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je izrazio veliko zadovoljstvo ovim priznanjem i naglasio da je to rezultat aktivnog timskog rada i opredjeljenosti da se Konjic razvija kao održiva i odgovorna turistička destinacija. Ćatić je dodao da će Grad Konjic nastaviti da ulaže u razvoj održivog turizma i promociju Konjica kao jedne od vodećih svjetskih destinacija za održivi turizam.

Vrijednost priznanja

Priznanje Green Destinations Top 100 Stories je jedno od najprestižnijih priznanja koje se može dodijeliti destinaciji za održivi turizam. Ovo priznanje dodijeljuje organizacija Green Destinations, koja je globalna mreža koja okuplja destinacije, organizacije i pojedince koji se zalžu za razvoj održivog turizma.

Priznanje Green Destinations Top 100 Stories dodijeljeno je Konjicu za njegov doprinos razvoju održivog turizma, zaštiti prirode i kulturne baštine, kao i za poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. Ovo priznanje predstavlja veliku čast za Konjic i potvrđuje da je Konjic jedna od vodećih svjetskih destinacija za održivi turizam.

Priznanje Green Destinations Top 100 Stories je također i značajan doprinos promociji Konjica kao održive turističke destinacije. Ovo priznanje će Konjic učiniti vidljivijim potencijalnim turistima koji su zainteresirani za održivi turizam.

Slični članci

Back to top button