DruštvoHercegovinaVijesti

Vlada HNK-a za izgradnju i obnovu PU Čapljina i Prozor-Rama izdvojila skoro 2 miliona KM

U punomu su zamahu opsežni radovi na obnovi zgrade Policijske uprave Čapljina, ujedno i na izgradnji dodatnih prostorija u sklopu PU Čapljina namijenjenih izdavanju ličnih dokumenata.

Radi se o preuređenju postojećih kapaciteta zgrade u koje će biti smještena čapljinska ispostava CIPS-a koja je dosad koristila iznajmljene prostorije, saopšteno je iz Vlade HNK-a.

Kako se dodaje, Vlada HNK ranije je, pripadajućom odlukom, za ovu namjenu izdvojila 462.000 maraka budžeta sredstava (312.000 maraka za izgradnju CIPS-a i 150.000 maraka za obnovu i uređenje prvoga sprata zgrade PU Čapljina).

Trenutno su u toku zahvati na ojačavanju nosive konstrukcije, odnosno ugradnji novih potpornih stubova s ciljem statičkoga utvrđivanja zdanja. Također, u sklopu ove etape planirano je i uređenje gornjega sprata, dok je nadgradnja zgrade odnosno izgradnja drugoga sprata i uređenje cjelokupnoga pročelja planirano za sljedeću godinu.

– Zgrada Policijske uprave Čapljina godinama je u već u lošem stanju i bilo je nužno krenuti u ove radove te smo, na prijedlog MUP-a HNK-a, zahvate podijelili u etape i u budžetu planirali potrebna sredstva, na zadovoljstvo kako samih policijskih djelatnika, tako i stanovnika Grada Čapljine u cjelini – komentirao je premijer vlade Nevenko Herceg, pozdravivši svaki napredak u jedinicama lokalne samouprave na području HNK-a.

Podsjećamo, svojevrsno rasterećenje u obavezama uposlenika PU Čapljina napravljeno je i Odlukom Vlade HNK-a kojom je uređena Policijska stanica Ravno, zajedno s njezinom ispostavom u naselju Ivanica.

Nakon što je Vlada 2021. godine usvojila Informaciju MUP-a o potrebi ustrojavanja PS Ravno, lani je, uzimajući u obzir zemljopisni položaj Ravnoga, dužinu granične crte s Republikom Hrvatskom te vrlo izraženu problematiku migrantske krize, a sve s ciljem osiguranja veće razine sigurnosti, usvojila izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta MUP-a HNK-a koje se odnose na broj policijskih službenika u PS Ravno i u Policijskoj ispostavi Ivanica.

U priopćenju se na kraju navodi kako su i u Općini Prozor-Rama u toku slični zahvati, gdje traju radovi na prvoj etapi izgradnje nove stanice. Za tu je namjenu Vlada HNK-a u martu ove godine izdvojila 1.450.000 maraka.

Hercegovina.in

Slični članci

Back to top button