BiHSportVijesti

PLBiH:Derbi začelja u Ugljeviku sudi Irfan Peljto

Utakmicom Velež – Posušje (2:1) sinoć je počelo 10. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, koje će se igrati do ponedjeljka.

Centralni događaj, kada je ova dionica u pitanju, je nedjeljni derbi između Sarajeva i Željezničara (20.30 sati). A kako je riječ o najvećoj utakmici bh. fudbala, očekivalo se da Fudbalski savez BiH na Koševo pošalje i najbolje sudije.

Ipak, sudijski šefovi ili oni koji odlučuju ko će gdje dijeliti pravdu, odlučili su da na najvećem bh. stadionu u najvećem bh. derbiju pravdu dijeli najkontroverzniji sudija – Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

“Stručnjaci” iz FSBiH su se potrudili da istovremeno Irfana Peljtu, najboljeg bh. sudiju, pošalju na derbi začelja između Zvijezde 09 i Tuzla Cutyja. Duel u Ugljeviku igra se danas od 15 sati i bit će ujedno jedina utakmica subotnjeg programa. Ljudi iz bh. kuće fudbala potrudili su se da dodatno devalviraju Peljtu, jer ovaj meč (uz nedjeljni duel Široki Brijeg – Igman) neće biti u direktnom TV prijenosu.

Što se tiče same utakmice, uloga favorita pripada gostima iz Tuzle, koji su na pretposljednjoj poziciji i traže bodove koji će im doniejti bijeg iz opasne zone. S druge strane Zvijezda 09 je na posljednoj poziciji sa samo tri boda, a ukoliko žele razmišljati o borbi opstanka danas nemaju pravo na kiks.

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Velež – Posušje 2:1

subota

Zvijezda 09 – Tuzla City (Irfan Peljto, 15 sati, bez TV prijenosa)

nedjelja

GOŠK – Borac (Admir Musić, 15 sati, Arena Sport TV)
Široki Brijeg – Igman (Antonio Tomić, 18 sati, bez TV prijenosa)
Sarajevo – Željezničar (Miloš Gigović, 20.30 sati, Arena Sport TV)

ponedjeljak

Zrinjski – Sloga (Frano Jelić, 18 sati, Arena Sport TV)

Slični članci

Back to top button