BiHSport

Počinje deseto kolo Premijer lige BiH: Velež dočekuje Posušje

Večerašnjom utakmicom na Stadionu Rođeni počinje deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, nakon kojeg slijedi dvosedmična pauza.

Večeras od 18:00 ekipa Veleža će ugostiti ekipu Posušja i tim susretom će biti otvoreno deseto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Obje ekipe u ovu utakmicu ulaze skoro izjednačene, kako položajem na tabeli i brojem bodova, tako i formom. Velež je trenutno na petom mjestu sa 14 bodova, dok je Posušje jednu poziciju ispod i sa jednim bodom manje. U posljednjoj utakmici Velež je poražen na gostovanju kod Borca rezultatom 2:0, dok je Posušje na svome terenu remiziralo sa Tuzla Cityem rezultatom 1:1.

Iz ekipe Veleža su istakli kako se nisu u potpunosti odmorili od utakmice protiv Borca, ali i da imaju veliko poštovanje prema Posušju.

“Jako dobra ekipa, namučili su sve protivnike do sada, bilo da su pobijedili ili izgubili. Ali nama je to dodatni motiv i veselimo se utakmici. Nadam se da će biti pune tribine, petak je navečer i imamo razloga da svi uživamo u dobrom fudbalu”, izjavio je Dean Klafurić, šef stručnog štaba Veleža.

Glavni arbitar večerašnjeg susreta bit će Danijel Perić, debitant u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a za kojeg se već veže nekoliko kontroverzi. Ostaje nam da vidimo kakav će biti njegov debi i nadati se da će se nakon utakmice najmanje govoriti o suđenju.

Večerašnju utakmicu možete pratiti uživo na Arena Sport 1 Premium.

Slični članci

Back to top button