DruštvoKonjicTurizamVijesti

Učenici turističke škole iz Konjica posjetili turističku agenciju Visit Konjic

Razvoj turizma kao značajnije ekonomsko-privredne grane uveliko zavisi od kvalitetne i planirane saradnje u okviru svake zajednice, zbog čega je u četvrtak, 28. septembra 2023. godine, profesorica Jasmina Trešnjo za učenike četvrtog razreda turističke škole organizirala posjetu turističkoj agenciji Visit Konjic.

Kroz obilazak i upoznavanje s aktivnostima svakog odjela agencije, učenici su dodatno educirani o razvoju, značaju i vrstama turizma, o procesu pokretanja biznisa i temeljnim značajkama jedne turističke agencije. Također, vlasnici agencije, Amela i Sanjin Bubalo učenike su informirali o budućim aktivnostima, ali i o mogućnostima sezonskog rada u okviru praktične nastave ili zaposlenja nakon završenog školovanja.

Edukativni dio posjete upotpunjen je zanimljivim sadržajem, odnosno via ferrata adrenalinskom aktivnošću, koja je dio redovne ponude. Dodamo li tome pripremljen ručak i organiziran prevoz za učenike, s pravom možemo reći da je “pasoš mira” opravdan sinonim za riječ turizam, ali i za turističku agenciju “Visit Konjic”.

S nadom da će se saradnja nastaviti, vlasnicima agencije se iskreno zahvaljujemo na vrhunskom dočeku i korisnom iskustvu.

Srednja škola Konjic

Slični članci

Back to top button