BiH

Vrijeme u BiH: Temperature na jugu do 30 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti ima na području Krajine. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u osam sati (°C): Sokolac 3; Bjelašnica 6; Bugojno, Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 8; Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 9; Tuzla 10; Doboj i Prijedor 11; Banja Luka i Bijeljina 12; Konjic 14; Trebinje 16; Mostar 17; Neum 19°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U večernjim satima se očekuje povećanje oblačnosti sa sjevera što tokom noći na nedjelju lokalno može uvjetovati veoma slabu kišu u sjevernim i centralnim područjima ili lokalni pljusak na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Slični članci

Back to top button