BiHSport

Milošević pozvao 27 fudbalera za Lihtenštajn i Portugal

Savo Milošević predstavljen je kao novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Herceogovine.

Milošević je na zvaničnom predstavljanju pročitao imena fudbalera na koje računa u duelima s Lihtenštajnom i Portugalom.

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić;

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović;

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Said Hamulić, Nemanja Bilbija.

U stručni štab A reprezentacije BiH izabrani su Nenad Cvetković, Marko Stojanović, Nedim Jusufbegović, Mario Ivanković i Siniša Mrkobrada.

Vico Zeljković, prvi čovjek FSBiH, rekao je da je Milošević selektor do kraja martovskog baraža, a da će u ovisnosti o rezultatima teći daljnji razgovori.

Milošević je kazao da BiH čeka težak, trnovit put, ali da ne bi bio tu da ne vjeruje da Zmajevi konačno mogu na Evropsko prvenstvo.

– Iskreno vjerujem da mogu da pomognem i vjerujem da ima dovoljno kvaliteta u ekipi da to i uradim – poručio je Milošević.

Rekao je i “floskulu” da su trenerima koferi uvijek spakovani.

– Imao sam sedam funkcija, na sve sam dao ostavku. Ako dođe do toga da vidim da ne mogu da pomognem, neće biti potrebno da mi to bilo kaže, ja ću sam prepoznati i znati – dodao je novi coach Zmajeva.

Milošević je obznanio da sistem igre Zmajeva namjerava vratiti u formaciju 4-2-3-1.

Selektor Milošević je poručio da će učiniti sve potrebno da popravi atmosferu unutar selekcije BiH.

– Vrlo bitno za mene će biti da nađem način da doprem do njih kada vidim u kakvom su stanju igrači. Bez motiva je jako teško natjerati čovjeka da daje sve od sebe. Imam utisak da neki igrači misle da su sigurni tu, ali fudbal ne trpi komfor zonu – kazao je Milošević.

Slični članci

Back to top button