BiHDruštvoSvijet

GLUMAC IZ SERIJE OSMAN SA BH. PREDSTAVNICIMA: ZAHVALNICA ZA IZGRADNJU DOMA U SREBRENICI

Općina Beykoz i načelnik Murat Aydın su od onih koji redovno pomažu aktivnosti Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS, a naročito one koji se realizuju u Srebrenici.

Cijeneći tu podršku, ova delegacija je danas boravila u službenoj posjeti općini Beykoz i tom prilikom načelniku Aydınu uručila zahvalnicu za pomoć u izgradnji Doma za starija lica “Hatidža Mehmedović” u Potočarima.

Svoje gostoprimstvo načelnik Murat Aydın je upotpunio sa iznenađenjem dočekavši predstavnike ove organizacije sa poznatim turskim glumcem Burak Özçivit, koji je njihov sugrađanin, a bh. javnost ga pamti iz serije ‘Osman’ koja se emitovala na Hayatu.

Želja načelnika je bila da Buraka upozna sa projektima koje pomažu u Bosni i Hercegovini, kako bi ga u budućnosti doveo u našu zemlju, jer do sada još nije dolazio.

  • Načelnik Aydın iskazao spremnost u ime općine Beykoz da i u budućnosti budu podrška našim aktivnostima, što je nama oslonac i motiv za nastaviti dalje – navodi se u saopćenju.

Podsjetimo da je Međunarodni forum solidarnosti (MFS) Emmaus otvorio Dom za majke Srebrenice.

Centar je dobio ime po majci Hatidži Mehmedović kojoj su u genocidu u Srebrenici, jula 1995. godine, ubijena dva sina i muž.

hayat.ba

Slični članci

Back to top button