BiHDruštvoHercegovinaKonjicVijestiZanimljivosti

ZAHVALNOST GRAĐANIMA GSS Prenj Konjic i policija uspješno pronašli nestalu osobu

Konjic, 24. septembra 2023. – Pripadnici Gorske službe spašavanja “Prenj” Konjic u saradnji sa velikim brojem građana Konjica i Hercegovine uspješno su pronašli nestalu osobu, mladića A.D. (1999.) iz Ostrošca koji je pronađen živ i zdrav u Sarajevu.

Mladić je nestao u nedjelju 24. septembra, a njegov nestanak oko 17:00 sati članovi porodice prijavili su policiji, koja je započela potragu. U potragu su se uključili i građani Konjica, koji su dijelili informacije o nestalom muškarcu na društvenim mrežama.

Građani su bili odlučni pomoći

Građani Konjica, posebno mlade generacije širom regije Hercegovine bili su odlučni pomoći u pronalaženju nestale osobe. Mnogi su dijelili informacije o nestalom muškarcu na društvenim mrežama, a neki su čak ponudili svoju pomoć u potrazi i bili na terenu sa spasiocima.

GSS Prenj i policija zahvalni građanima

Ovaj slučaj je još jednom pokazao kako je važno da se građani uključe u potragu za nestalima, a angažman građana može biti presudan za pronalaženje nestalih osoba. Dijeljenje informacija na društvenim mrežama može biti od velike pomoći policiji u pronalaženju nestalih osoba.

GSS Prenj i policija zahvalni su građanima na pomoći u pronalaženju nestale osobe.

VEZANA VIJEST:

Slični članci

Back to top button